Voormalig FSU DB, Panthers selecteren Jammie Robinson gemotiveerd door een gemakkelijke NFL-trekking

Jammie Robinson huilde niet toen hij werd gebeld dat hij zaterdagmiddag de NFL-draft pick zou zijn.

In plaats daarvan geeft de voormalige staatsveiligheidsdienst van Florida toe dat de tranen de avond ervoor waren gekomen. Hij verwachtte dat hij vrijdagavond in de tweede of derde ronde zou worden gekozen om zijn naam te horen. Toen de dingen niet gingen zoals hij zich had voorgesteld, was hij gekwetst.

Daarom zag Robinson zeker dat de chip op zijn schouder nog groter werd toen hij terugviel in de vijfde ronde voordat de Carolina Panthers hem zaterdag met hun 145e overall pakten.

“Zout is niet het juiste woord. Ik ben gewond. Ik weet dat ik beter was dan veel van de anderen die werden uitgekozen”, zei Robinson tegen verslaggevers tijdens een Media Zoom-gesprek met de Panthers na zijn selectie. “Maar eerlijk gezegd heb ik geen controle over wat er is gebeurd. Het enige dat ik onder controle heb, is het volgende hoofdstuk en het volgende hoofdstuk wordt een geweldige rit voor mij en mijn familie en ook voor de fans. Ik ben van plan mijn hele carrière in Carolina door te brengen.

Het ontbrak Robinson nooit aan vertrouwen tijdens zijn tijd bij de Seminoles. Sinds hij zich aanmeldde voor een transfer van South Carolina naar FSU voorafgaand aan het seizoen 2021, was het onderschrift op zijn Twitter-profiel het NFL-logo, waarmee zijn uiteindelijke doel tot leven kwam.

Terwijl Robinson altijd een groot gesprek had bij FSU, steunde hij het altijd op het veld. Hij was een All-ACC-safety van het eerste team in elk van zijn seizoenen bij de Seminoles, de eerste FSU-verdediger die dit deed sinds Jalen Ramsey in 2014 en 2015.

Hoewel een beetje ondermaats volgens NFL-normen op 5ft 11 en 190lbs, vinkt Robinson alle vakjes aan die je wilt in veiligheid. Een bekwame blitzer, goed in dekking en een uitstekende tackler, leidde hij de Seminoles in de afgelopen twee seizoenen met 183 tackles, 12 tackles voor verlies, acht pass-break-ups en vijf onderscheppingen tijdens zijn FSU-ambtstermijn.

“Hij heeft derde ronde talent. Hij heeft top 100 talent”, zei NFL.com-analist Lance Zierlein over Robinson in de NFL Draft Center-stream toen hij werd geselecteerd. “Het probleem is dat hij een beetje te kort komt op het gebied van veiligheid, hij is een veiligheidsman met korte mouwen, hij testte niet erg goed, hij liep 4.59 op een snel circuit in Indianapolis, hij sprong niet echt explosief.

“Maar als je dan de band aanzet, speelt hij vol verwachting als verdediger, hij kan in de gleuf spelen, hij rent door de steeg en raakt je. Hij is alles wat je zoekt in een beveiliging. Het testte gewoon niet goed en het had niet de meetbare waarden waar je van houdt. Het kostte hem een ​​paar ronden, maar hij is echt een goede voetballer.”

Toen hem werd gevraagd naar een wedstrijd uit zijn collegiale carrière om te beschrijven wie hij is als voetballer, ging Robinson meteen naar wat elke FSU-fan zeker in gedachten zal hebben: zijn fysieke stripzak, die hij vorig jaar gebruikte in Miami’s back-up quarterback Jacurri Brown versloeg de Hurricanes met 45-3.

“De wedstrijd tegen Miami laat zien dat ik een hond ben. Ik ben waarschijnlijk niet de grootste op het veld, maar ik ben een hond”, zei Robinson.

Hoewel Robinson niet persoonlijk betrokken was bij het ontwerp om de juiste hoed te krijgen nadat hij had vernomen welk team deze had gekozen, vertegenwoordigde hij zijn nieuwe team al toen hij naar Zoom kwam om met de verslaggevers te praten die het Panthers-rapport bespraken.

FSU onontworpen Free Agent Tracker

Robinson en zijn gezin huurden een AirBNB in ​​Atlanta om zijn aanstaande selectie te vieren. Toevallig waren de mensen die naast hem bleven Panthers-fans die hem een ​​Panthers-pet gaven om te dragen toen ze hoorden dat hij door hun team was opgeroepen.

Net zoals hij geen tijd verspilde om zijn nieuwe team te vertegenwoordigen, verspilde Robinson geen tijd om zijn aandacht te richten op de nieuwe opdracht die hem uiteindelijk te wachten stond na zijn lange NFL-ontwerpproces.

“Ik ben van streek sinds gisteren, ik zal niet tegen je liegen. Ik was boos over dit hele gebeuren, maar ik weet dat deze keuze de beste keuze van het ontwerp zal zijn, ‘zei Robinson. ‘Carolina Panthers, jullie weten allemaal dat ik ga vechten voor een plekje. Aan het einde van de dag zal ik ook een teamman zijn. Ik weet dat er geen 144 betere jongens zijn dan ik, maar het is wat het is, de chips vielen en ik heb die chip ook op mijn schouder. Ik ben gewoon bereid om te werken…

“Ik ben een teamman. Het maakt me niet uit op welke positie ik speel. Zolang ik op het veld sta, wedstrijden maak voor mijn team, het team help overwinningen te behalen, daar gaat het mij om.”

Volg The Osceola op Facebook

Volgen De Osceola op Twitter

Abonneer je op het YouTube-kanaal van Osceola

Abonneer u op Osceola Podcasts op Apple

Abonneer je op Osceola Podcasts op Spotify

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *