Slimme droogballen van schapenwol zijn verkrijgbaar op Amazon

Ik moet bekennen: hoewel het mijn taak is om te schrijven over welzijn en groen leven, zijn sommige van mijn keuzes… minder dan goed en een twijfelachtige tint groen. Als het bijvoorbeeld om mijn haar gaat, gebruik ik elke chemische creatie waardoor het er het beste uitziet en ruikt. gloeilamp? Ik ben verslaafd aan de zachte gloed van milieuonvriendelijke gloeilampen; een led met een lange levensduur mag mijn drempel nooit overschrijden. En wasgoed? Mijn favoriete droogtrommeldoekje is een populair supermarktmerk, beladen met chemicaliën en “wegwerpbaar” – zoals in, bestemd voor storten – om nog maar te zwijgen van de kosten van deze vellen. Dus toen ik hoorde over een set van zes droogballen van natuurlijke wol voor slechts $ 20 op Amazon (was $ 30), moest ik ze eens proberen.

Slimme schapen

Deze doodads beloven kleding op een milieuvriendelijke manier zachter te maken.

$ 20 bij Amazon

Als iemand die geobsedeerd is door het niet te vaak wassen en drogen van zijn kleding (ze slijten snel en ik ben niet zo dol op de was doen), waardeer ik echt dat deze ballen ook de droogtijd verkorten – dat is niet alleen zachter voor stoffen, maar ook bespaart energie en dat betekent een lagere energierekening. (Zelfs milieuvriendelijker dan ik dacht.) Plus minder tijd om de was te doen!

Er zijn veel goedkopere opties die goede recensies hebben, maar het merk Smart Sheep waarover ik had gehoord, is handgemaakt in Nepal van pure Nieuw-Zeelandse wol. Dat is nogal wat reizen voor iets dat bedoeld is om de aarde te redden, maar ik was opgewonden om ze toch te proberen. Ze hebben tenslotte bijna 51.000 vijfsterrenrecensies op Amazon! Dat is het, beste lezer.

Ontmoeting met mijn nieuwe droogballen

Smart Sheep Dryer Balls worden geleverd met zes stuks in een verpakking met een kleine instructiekaart. Ze zien er organisch uit – zoals iets dat je zou zien in een decoratieve mand in een luxe woonwinkel – en mijn kat wilde ze heel graag.

Bolletjes garen en wasgoed in de droger

Ze zijn gemaakt van 100% Nieuw-Zeelandse schapenwol. Je weet dat dit niet baaah-d kan zijn. (Foto: Amazon)

zet ze in gebruik

Ik joeg mijn kat de kelder uit en volgde de eenvoudige instructie: “Doe wollen droogballen in de droger bij je wasgoed. Zet de droger aan.’ Makkelijk genoeg.

De belofte was dat door tussen mijn kleding te stuiteren, de ballen “stoffen zouden optillen en scheiden”, waardoor de luchtstroom zou toenemen en dus kleding sneller zou drogen – en ze zachter zou maken.

Ik gooide er vijf droogballen in met een grote lading trainingskleding en spijkerbroeken, en reserveerde er een voor het geval ik besloot het aan mijn kat te geven. Ik heb de tijd opgeschreven.

De resultaten

In plaats van te wachten op het boze piepen van de droger, ging ik 15 minuten voor de gebruikelijke droogtijd van 30 minuten terug naar de kelder. Mijn kleding was niet alleen perfect droog en antistatisch, maar ze waren ook zo zacht – alsof ze daar een uur hadden doorgebracht met wasverzachter en mijn favoriete (met chemicaliën beladen) droogtrommeldoekje.

Ik genoot van tastbaar plezier (geen vocht plus zijdezachte zachtheid) terwijl ik door de mand tastte, de ballen terughaalde en het experiment vervolgens herhaalde met een lading handdoeken en kussenslopen. Perfectie.

Ik trok mijn favoriete T-shirt aan en dacht dat ik de geur van mijn drooglakens zou missen – maar dat deed ik niet. Mijn kleren roken gewoon … schoon. Als je van een beetje geur houdt, raadt Smart Sheep aan om een ​​druppel etherische olie zoals lavendel of citroen toe te voegen aan een droogbal.

het komt erop neer

Deze droogballen hebben pijnloos chemicaliën uit mijn leven uitgeroeid. Het is het soort eco-beweging waar ik van hou. Geen opofferingen, geen ongemakken en enorme financiële besparingen. Voor $ 20 voor zes kosten deze ballen meer dan een grote doos met mijn (nu voormalige) favoriete droogvellen. Maar waar deze doos me door 244 ladingen heen helpt, beloven mijn woldrogerballen meer dan duizend ladingen elk – dat is meer dan vijf jaar wasgoed! En omdat ze de droogtijd met tweederde verkorten, bespaar ik flink op elektriciteitskosten.

Het beste van alles is dat ze geen afval toevoegen aan de planeet – want als en wanneer ze hun magische krachten verliezen, zal mijn kat ze voor altijd en altijd gebruiken.

Slimme schapen

Wasballen zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid – ze zijn vrij van chemicaliën en synthetische stoffen.

$ 20 bij Amazon

Als je Amazon Prime hebt, krijg je natuurlijk gratis verzending. Ben je nog geen lid? Geen probleem. U kunt zich hier aanmelden voor uw gratis proefperiode van 30 dagen. (En trouwens, degenen zonder Prime krijgen nog steeds gratis verzending bij bestellingen van $ 25 of meer.)

Op zoek naar meer geweldige Amazon-thuisdeals? Bekijk deze:

opslag en organisatie

 • Welwillendheid LA pluche fluwelen reis Trinket Box Organizer

 • Onlyeasy opvouwbare onder bedzakken

 • Opbergzakken voor kleding van toekomstige vrienden

auto

 • Hotor auto prullenbak met deksel en opbergvakken

 • Noodfix-a-flat aerosol bandenreparatie- en opblaasapparaat

Stofzuiger

 • Whall draadloze stofzuiger

 • Tikom robotstofzuiger en dweilrobot

 • Yeedi Vac Max stofzuiger en dweilrobot combinatie

Keuken

 • Cuisinart Advantage Color Collection 12-delige messenset

 • Keuken Gizmo Snap N Strain Vergiet en Pasta Vergiet

 • McCook MC29 15-delige messenset

 • De gewatteerde antivermoeidheidsmat van KitchenCloud

Thuis

 • Roundfire betonnen tafel vuurkorf

 • Gunji Zero Gravity tuinstoelen set van 2

 • Smart schapenwol droogballen 6 stuks

Oorspronkelijk gepubliceerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *