Shania Twain is weer op tournee. De country queen vertelt over keeloperaties, setlists en vloeibare diëten

Een paar jaar geleden wist Shania Twain niet zeker of ze haar stem ooit nog zou vinden.

Een open keeloperatie om haar beschadigde stembanden te herstellen – een gevolg van de ziekte van Lyme die ze in 2003 opliep – was eng maar noodzakelijk.

Nu is de knappe country-pop superster teruggekeerd met zelfvertrouwen en zwier terwijl ze de release viert van ‘Queen of Me’ – haar eerste album in zes jaar – en zich voorbereidt op de vrijdagstart van haar gelijknamige tournee van zeven maanden.

Het is haar eerste tour in vijf jaar en ze doet het “vocaal geweldig”, zegt ze vanuit Las Vegas, waar ze woont, twee succesvolle residenties heeft gespeeld (2012 en 2019) en de afgelopen maand ook heeft besteed aan het promoten van haar aanstaande reis rond de wereld. oefenen. “Ik heb het gevoel dat mijn stem terug is. Het is anders, maar het is sterk.”

Warming-ups voor het zingen “om het strottenhoofd in de juiste positie te krijgen” en warming-downs zijn verplicht, en ze is klaar om een ​​setlist van meer dan 20 nummers aan te pakken, waaronder een medley van enkele zeldzame fanfavorieten.

Shania Twain zegt dat de enscenering van haar nieuwe tour strak en chic zal zijn.

“Ik ben niet niet Ik zal de klassiekers doen, maar ik zal ze niet allemaal doen. Sinds ik de Vegas-residenties (van hits) heb gedaan, ga ik een pauze nemen van een aantal van hen en deze medley van liedjes doen die ik misschien nog niet eerder op het podium heb gedaan en ik weet dat mensen van ze houden.

Twain, die de Equal Play Award ontving bij de CMT Awards, blijft een voorvechter van vrouwelijke artiesten en is vastbesloten om “de grens tussen country en popmuziek te blijven overschrijden” en “mezelf te blijven”.

Vrouwen hebben vooruitgang geboekt, maar niet in de countrymuziek

In de drie decennia sinds het titelloze debuut is countrymuziek er niet in geslaagd om zangeressen sterker te maken, zegt Twain.

“Ze zijn niet zo inclusief als vroeger”, zegt ze. “Het is een raadsel waarom. Ik zou het veranderen als ik kon, maar het enige wat ik kan doen is het bewustzijn ondersteunen. Ik ben blij dat ik geen nieuwe artiest ben die als vrouw op het platteland begint. Het is al een moeilijke weg.”

Twain, die tijdens haar tournee een platform biedt aan Kelsea Ballerini, Lindsay Ell, Mickey Guyton en andere vrouwelijke openers, wijst op een CMT-onderzoek uit 2020 waaruit bleek dat meer dan 80% van de countryluisteraars naar meer liedjes van vrouwen zou willen luisteren. Maar ze is, zoals de meesten, verbijsterd door de stagnerende status.

“Ik weet niet waarom dit gebeurt, maar ik merk het en mis het zelfs als luisteraar”, zegt ze.

Shania Twain neemt de Equal Play-prijs in ontvangst tijdens de CMT Music Awards op 2 april in het Moody Center in Austin, Texas terwijl Megan Thee Stallion juicht.

Shania Twain neemt de Equal Play-prijs in ontvangst tijdens de CMT Music Awards op 2 april in het Moody Center in Austin, Texas terwijl Megan Thee Stallion juicht.

Crossover-controverse: “Ik weet niet waarom het voor het ene genre kan werken en niet voor het andere”

Twains voorliefde voor popmuziek is een anker in haar eigen muziek. “Waking Up From Dreaming” en “Giddy Up” van “Queen of Me” zijn recente voorbeelden, maar de vijfvoudig Grammy-winnaar heeft haar populariteit bestendigd met haar behendige huwelijk van elektronische drumstompen en een sprankelende productie met verdiende violen en banjo. Man! Ik voel me een vrouw!”, “I’m Gonna Getcha Good” en “Any Man of Mine”.

Na de CMT Awards, waar rapper Megan Thee Stallion Twain de Equal Play-onderscheiding uitreikte en Gwen Stefani en Alanis Morissette hun klassiekers uitvoerden (respectievelijk “Just a Girl” en “You Oughta Know”), grepen enkele woordvoerders van sociale media de show en benadrukten pop in plaats van countrymuziek.

Maar Twain haalt hoorbaar zijn schouders op bij de terugslag.

“Het is niets nieuws voor country om andere genres live op televisie te zien. En dan zijn er zoveel countryartiesten die de andere kant op zijn gegaan. Pop heeft gastzang of duetten met countryartiesten geaccepteerd. Ik weet niet waarom het voor het ene genre wel werkt en voor het andere niet”, zegt ze.

Shania Twain zegt dat ze toezicht houdt op alle kostuums en zelfs helpt in de naaikamer voor haar aanstaande tournee.

Shania Twain zegt dat ze toezicht houdt op alle kostuums tijdens haar komende tour en zelfs helpt in de naaikamer.

Shania Twain waardeert Taylor, Adele en Madonna

Twain is een duidelijke fan van popkoninginnen, gezien Taylor Swift’s epische optreden (“It Was a Great, Beautiful Show”) en hartverscheurend voor Adele toen de Britse zangvogel ontdekte dat Twain een van haar optredens in Vegas bijwoonde.

Ze waardeert ook het mode-element in Madonna’s shows en zet die inspiratie om in haar eigen verkenningen tijdens deze tour.

“Ik vond het leuk om elke dag in de naaikamer te zijn”, zegt ze, en verduidelijkt dan met een lach. “Ik naai niet – daar zijn mijn meisjes voor – maar ik speld en knip en drapeer wel. Ze worden bang als ik zeg: ‘Geef me de schaar!’”

Twain is trots op de liveshow die ze heeft gemaakt, die ze omschrijft als ‘chic en elegant, met graphics die een visueel verhaal vertellen’.

Shania Twain volgt een

Ter voorbereiding op haar tournee in 2023 houdt Shania Twain vast aan een “strikt dieet” van voornamelijk vloeistoffen, waarbij ze zich soms overgeeft aan een snack met pindakaas of donkere chocolade.

Twain houdt vast aan een vloeibaar dieet

Het valt niet te ontkennen dat de mooie Twain, 57, er weinig anders uitziet dan in haar ontsnappingsjaren met The Woman in Me en Come On Over bijna drie decennia geleden. Ze schrijft haar slanke vorm toe aan een strikt dieet van voornamelijk vloeistoffen, meestal eiwitshakes met rauwe groenten, meestal spinazie of boerenkool.

Twain zegt dat ze meestal één maaltijd per dag eet en niet vaak tussendoortjes neemt, maar als ze een boost nodig heeft, is het pindakaas of pure chocolade.

Ook: “Geen kazen op een showdag omdat zuivel slijm veroorzaakt”, voegt ze eraan toe.

Twain toont veel veerkracht – vooral met een 76-date tour aan de horizon – maar ze houdt zich niet aan rigoureuze trainingsroutines.

“Vroeger reed ik voor de tourrepetities en nu ren ik veel rond”, zegt ze. “Als ik het gevoel heb dat ik te veel gewicht verlies, eet ik wat meer. Maar ik moet voorzichtig zijn met mijn garderobe, want (het gewicht) komt snel aan, vooral nu ik door de menopauze ga.”

Gesproken als een vrouw die haar stem heeft gevonden.

Hou je van livemuziek? Lees verder:

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op USA TODAY: Shania Twain op tournee, vrouwen in countrymuziek en Madonna-inspiratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *