Sargeant zet zich schrap voor de schijnwerpers in Miami, maar houdt het lange spel in de gaten

De zon schijnt, een stevige bries voor de kust tempert de hitte en Logan Sargeant ziet er kalm en ontspannen uit terwijl een menigte journalisten hem omsingelt.

Nee, het is Miami niet. Die kust is de Kaspische Zee en de voorbereiding op de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar Sargeant wordt gevraagd hoe moeilijk het is om de race die volgt niet te onthouden.

Nauwelijks helpend, ging ik een paar ogenblikken eerder bij de Floridiaan zitten en zei hem meteen dat hij Baku moest negeren. Miami ligt om de hoek en is echt de ultieme thuisrace.

Alleen Charles Leclerc – die dezelfde wegen mag rijden als zijn schoolbus toen hij opgroeide in Monaco – en Melburnian’s Oscar Piastri kunnen bogen op een nauwere band met een locatie dan Sargeant.

“Ik ben opgewonden, dat is zeker”, zegt Sargeant tegen RACER. “Ik kijk er echt naar uit om de hele ronde af te leggen. Ik begon letterlijk 10 minuten verderop in de straat van het stadion te rennen. En dan nog nooit in eenzitters gereden te hebben in Amerika… dat dit mijn eerste is, is heel bijzonder.

“Dus ja, het is absoluut een geweldig soort thuiskomen. En over het algemeen weet ik dat het een zwaar weekend gaat worden – het wordt heet, benauwd, fysiek… Het is een circuit waar ik nog nooit ben geweest; Het wordt mentaal uitputtend met de media en dat soort dingen. Maar ik kijk er echt naar uit. Ik weet dat de Amerikaanse fans een geweldige sfeer creëren. Dus ik kijk er naar uit om dat ook te voelen.”

Sargeant was aanwezig bij de race van vorig jaar in Miami, maar bij deze gelegenheid waren zijn verantwoordelijkheden beperkt tot het uitvoeren van media- en marketingtaken voor Williams in zijn rol als lid van de Driver Academy van het team. Hij kwam niet op het circuit, maar 12 maanden later gaat hij op weg naar de vijfde Grand Prix van zijn carrière, waarbij hij zich nestelt in een racezitje dat op dit moment in 2022 uitgesloten was.

“Toen ik met Carlin de F2 inging, wist ik dat we echt een geweldige kans hadden”, zegt hij. “Om realistisch te zijn, dacht ik destijds dat ik een tweede jaar in de F2 achter de rug had. Maar ik ken het harde werk dat we vorig jaar hebben verzet. Dus het is goed om te zien dat het zijn vruchten afwerpt en nu is het een soort herstart van dat harde werk dit jaar en het harde werk keer 100 in vergelijking met wat we hebben gedaan!”

Zijn opkomst is al eerder in kaart gebracht, maar de thuisrace van Sargeant biedt het perfecte excuus om terug te blikken op het afgelopen jaar en precies hoe hij is uitgegroeid tot een zelfverzekerde F1-coureur, waarbij hij een paar beginnersfouten afwisselde met enkele bemoedigende tempowisselingen.

“Ik denk dat ik over het algemeen het gevoel heb dat ik mentaal een stuk sterker ben geworden dan op dit punt (vorig jaar)”, zegt hij. “Het maakt een groot verschil in deze sport. Ik zou zeggen dat het waarschijnlijk 80% ervan is. Dus ik heb het gevoel dat ik veel ben gegroeid op die afdeling.

“En dan heb ik het gevoel dat je van categorie naar categorie een beetje moet resetten, en dan kost het tijd om op te bouwen tot waar je weer moet zijn. Dus ik heb het gevoel dat ik op dit moment nog een beetje in die fase zit. Maar ik twijfel er niet aan dat ik er binnenkort zal zijn.

“Eerlijk gezegd maak ik me niet al te veel zorgen over het tempo. Ik weet dat dat daar op de achtergrond is. Ik moet het alleen wat beter in elkaar zetten. Nogmaals, het komt neer op een mentale benadering, en het draait allemaal om finetuning. Het is heel gemakkelijk om een ​​beetje te ver te gaan – te agressief – of een beetje te conservatief. Dus ik probeer gewoon die goede plek te vinden.

Misschien was Baku het perfecte voorbeeld van dat gevecht voor Sargeant, die snel genoeg was om vrijdag voor het eerst Q2 te halen, maar er niet in slaagde zijn rondetijd in Q1 te verbeteren. hij bereikt de muur en sluit zichzelf uit van de sprint.

Sargeant is ervan overtuigd dat hij de ingrediënten heeft om snel te zijn in de F1, maar met nog maar vier races te gaan voor zijn thuisronde in Miami, is er nog werk aan de winkel om alles voor elkaar te krijgen. Afbeelding via William F1

Het zijn echter niet de grote fouten waar Sargeant het meest van heeft geleerd in de eerste paar races van zijn carrière, maar hoe hoog zijn niveau in de F1 te allen tijde moet zijn.

“Wat het me heeft geleerd … ik denk dat ik er al bekend mee was, maar het heeft me zeker geleerd hoe duur kleine fouten zijn”, zegt hij. “Je betaalt zeker meer voor fouten in de Formule 1 dan in welke andere serie dan ook, omdat iedereen op zo’n hoog niveau zit.

“De details zijn belangrijk en ik zou zeggen dat dat het belangrijkste is dat ik heb geleerd en het gaat er nu om elke dag aan de top te staan, wat niet gemakkelijk is, maar dat is wat het nodig heeft. Dat is het grootste waar ik naartoe werk.”

Sargeant zal dit rookie-pad inslaan met de volledige steun van zijn Williams-team, dat hem ondanks zijn Amerikaanse eigendom eerder steunt op verdienste dan op nationaliteit. Teambaas James Vowles onthulde onlangs zelfs dat hij Sargeant voor Mercedes beoordeelde in zijn vorige rol en dat er geen loonrijderstatus is in de huidige Williams-line-up.

“Ja, het voelt goed”, zegt Sargeant. “Zoals ik al zei, ik weet hoeveel werk ik erin heb gestoken. Het geluid van buiten, eerlijk gezegd, is de helft van de tijd een beetje belachelijk, meestal zijn het toch allemaal leugens. Maar nee, het is fijn om de steun te hebben.

“Om eerlijk te zijn, heb ik letterlijk de steun van Williams gehad sinds oktober 2021 toen ik toetrad. Ik weet dat ze achter me staan. Ik weet dat ze er alles aan doen om me te helpen me te blijven verbeteren in de Formule 1. En ik kan beloven dat ik er alles aan zal doen om de resultaten voor hen te leveren en zo hard mogelijk te werken voor elk teamlid hier.”

De jarenlange steun van Sargeant van zijn Williams-team geeft hem het vertrouwen om de zoete sport te vinden tussen een agressieve en conservatieve benadering terwijl hij de F1-bochten leert kennen. Mark Sutton/Motorsport-foto’s

Hij mag dan de steun van zijn team hebben, maar Sargeant verdient nog steeds hetzelfde vanuit sommige hoeken in de Verenigde Staten. Na het grootste deel van zijn leven op de Europese ranglijst te hebben geracet, zal het wat langer duren voordat hij zich hier in de fanbase heeft gevestigd, maar de 22-jarige staat op het punt om in de toekomst meer fans te verdienen door zijn optredens.

“Over het algemeen groeit (support van fans) zeker in de F1”, zegt hij. “Ik heb natuurlijk te weinig tijd thuis doorgebracht om echt te begrijpen wat er precies wordt gedaan. Dus het zal leuk zijn om naar huis te gaan en echt te zien of het een verschil heeft gemaakt.

“Ik hoop het, maar ik denk dat mijn carrière uiteindelijk nog erg pril is. We hebben dus nog veel te doen. En ik ben er zeker van dat goede prestaties onderweg zullen helpen.

Hij zal er echter genoeg hebben in Miami, gezien het grote aantal kaartaanvragen dat de afgelopen maanden zijn kant op stroomde.

“Realistisch gezien had ik er waarschijnlijk bijna 100”, zegt hij. “Ik denk dat dat een realistisch aantal is. Het was behoorlijk gek. Groet aan de Grand Prix van Miami, ze hebben me 25 tribunekaartjes gegeven voor een paar vrienden en familie, dus het zal cool zijn om deze uit te delen aan de mensen die vanaf het begin aan mijn zijde hebben gestaan. Het zal leuk zijn om wat vriendelijke gezichten in het publiek te hebben.”

Vijfentwintig… Is dat genoeg om het de “Logan Sargeant Tribune” te noemen?

“Ik vind het niet zo agressief!” zegt hij. “Maar misschien op een dag…”

Gepresenteerd door

KLIK HIER voor een gratis proefperiode van 7 dagen van F1 TV Pro en stream de Miami GP live op jouw manier. De aanbieding is voor een beperkte tijd beschikbaar en voor nieuwe F1 TV Pro-abonnementen in geselecteerde regio’s.

Verhaal verscheen oorspronkelijk op Racer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *