Nick Gehlfuss, originele ster uit Chicago Med, bevestigt vertrek na acht seizoenen en denkt na over reünie van ‘Full Circle’

Waarschuwing: dit verhaal bevat spoilers voor “Does One Door Close and Another One Open?”, de finale van seizoen 8 van Chicago Med.

Nick Gehlfuss hangt zijn laboratoriumjas op. De acteur die Dr. Will Halstead, die alle acht seizoenen van “Chicago Med” speelde, heeft de show verlaten en maakt zijn laatste optreden op woensdagavond in de finale van seizoen acht. Toen Will het ziekenhuis verliet na de vele veranderingen in Gaffney, herenigde hij zich met zijn ex-verloofde Natalie (Torrey DeVitto, die een verrassende verschijning maakte in de aflevering nadat ze aan het einde van seizoen zes het ziekenhuis had verlaten).

Meer diversiteit

“Het was een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk voelde ik me als Dr. Halstead zo ver als ik kon gaan met hem. Ik denk dat het komt door een creatief deel van jou, of de energie of geest die je hebt, of je nu heel lang met iemand samen bent of niet’, zegt Gehlfuss diversiteit. “Ik voel me aangetrokken tot de baan vanwege de afwisseling die het biedt, en acht jaar is een lange tijd. Het zijn twee universitaire graden! Ik grap nu dat ik eigenlijk een doctoraat in televisie heb.

Het filmen van de finale was een ontroerend proces voor Gehlfuss.

“Het is overweldigend door alle emoties. Dat zou niet zo zijn als het niet zoveel betekende. Het is net als met liefde, als je echt van iemand houdt, zul je heel hoge momenten en heel lage momenten hebben omdat het gewoon zo belangrijk voor je is’, zegt hij. “Het was belangrijk voor mij om iedereen van tevoren te laten weten dat ik vertrek, zodat we niet cold turkey gaan.”

De finale werd half april gefilmd, ongeveer anderhalve maand nadat Gehlfuss het team had verteld dat het tijd was om te gaan. “De eerste persoon die ik belde was de reden voor dit alles, Dick Wolf”, zegt hij over de maker van de show. “Het was heel belangrijk voor me dat hij het eerst van mij hoorde. En dan denk ik dat het vanaf dat moment een dribbeleffect was.

Hoewel de hereniging van Natalie en Will ‘gepast aanvoelt’, was het niet altijd het plan dat het paar uiteindelijk weer bij elkaar zou komen. Nadat hij het creatieve team had verteld dat hij wegging, begonnen de discussies over een mogelijk einde van Manstead en wachtte hij tot de producers contact zouden opnemen met DeVitto.

“Ik heb contact met haar gehouden, dus het was niet alsof we elkaar niet meer hadden gezien sinds ze de show verliet. Maar het was geweldig om haar te zien”, zegt Gehlfuss. “We gingen meteen terug naar ons werkritme alsof we geen vrije tijd hadden. Het was een mooi moment waarvan ik hoop dat het de fans zal afsluiten. Want voor Will en Natalie is deze relatie rond. Ik denk dat Will na het uiteenvallen in elke relatie naar elementen van Natalie zocht. Hij is nooit echt over haar heen gekomen.”

CHICAGO MED -

CHICAGO MED – “Gaat de ene deur dicht en de andere open?” Aflevering 822 – Op de foto: (van links naar rechts) – (Foto: George Burns Jr/NBC)

Gehlfuss is sinds het debuut in 2015 in “Chicago Med” en is in alle 163 afleveringen verschenen. Hij zal wat lessen van Will meenemen.

“De naam William betekent beschermer of bescherming. Hij beschermde zijn patiënten alsof ze zijn familie waren. Ik zal nooit vergeten hoe toegewijd hij was aan zijn werk en waarvoor hij geroepen was in dit leven, de passie die hij had om het te doen”, zegt hij. “Hij zou risico’s nemen voor de mensen. Nu zou je je kunnen afvragen of hij soms zijn persoonlijke spullen in de weg zet van zijn werk? Zijn dit modderige situaties? Ja. Ik zal nooit vergeten de les te onthouden I Ik heb vernomen dat Will Halstead misschien niet heeft geleerd hoe je je persoonlijke spullen uit je werk kunt houden! Ik zal nooit vergeten dat hij ook een vechter is. Hij vocht gewoon voor alles wat hij nodig achtte voor zichzelf of zijn patiënten.”

Nu hoopt Gehlfuss een nieuw personage te ontdekken.

“Ik zou graag een cowboy zijn”, grapt hij. “Ik wil graag buiten zijn. Ik ben graag buiten. Uiteindelijk wil ik nieuwe, andere karakters ontwikkelen. Het was een echt geschenk om acht jaar onderzoek te mogen doen naar een personage. Natuurlijk biedt televisie die mogelijkheid, dus ik kijk ernaar uit om het opnieuw te doen.”

Natuurlijk sluit de deur nooit in het One Chicago-universum als Halstead de kans krijgt om weer langs te komen. “Gelukkig waren we het daar allemaal over eens toen ik met Dick en de schrijvers sprak”, zegt hij. “Als het op belangrijke momenten weer zin heeft, trek ik graag weer de witte jas aan.”

Voordat we ons interview afronden, vraagt ​​Gehlfuss of hij rechtstreeks met fans kan spreken, aangezien hij niet actief is op sociale media.

“Het is geen geheim, zonder jou zouden we geen banen hebben. Een van de belangrijkste dingen die we elkaar kunnen geven, is onze tijd. Iedereen bedankt voor jullie tijd en steun. Ik was zo gevleid door hoeveel mensen naar me toe kwamen om iets positiefs te zeggen over One Chicago en mijn werk. Dit is de beste bevestiging van het contract tussen publiek en verteller. Terwijl Will Halstead vertrekt, is One Chicago niet weg. Geniet van de komende seizoenen!”

De One Chicago-wereld heeft het afgelopen jaar veel castwisselingen ondergaan, waarbij “Chicago Med” de grootste verkoop registreerde. Guy Lockard, Sarah Rafferty en Asjha Cooper vertrokken allemaal vroeg in het seizoen, net als Brian Tee, een andere ster uit de originele serie.

Chicago Med keert dit najaar terug naar NBC.

Het beste van diversiteit

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Variety. Voor het laatste nieuws, volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *