Ik werd zwanger 2 maanden nadat ik mijn man had ontmoet. Hier is hoe we het hebben laten werken.

Wat gebeurt er als een wervelende romance slechts een paar maanden later tot een zwangerschap leidt? (Afbeelding: Getty; Illustratie door Aisha Yousaf voor Yahoo)

Het duurt twee minuten om je leven voor altijd te veranderen. Twee minuten tot een positieve zwangerschapstest zich ontwikkelt en je wereld op zijn kop staat. Die twee lijnen van een positieve zwangerschapstest zijn lijnen in het zand van je leven; dat ervoor en dat erna.

Ik geloof niet dat het ouderschap begint wanneer een baby wordt geboren, maar wanneer je in gedachten ouder wordt. Dat was zeker het geval voor mij en mijn (nu) echtgenoot toen we erachter kwamen dat we nog maar maanden in onze relatie zaten.

We ontmoetten elkaar in juli in de zinderende hitte van New York City. In september waren we gaan samenwonen – ik had al mijn spullen na drie dates 8000 kilometer van Londen naar Brooklyn verscheept – en waren zwanger.

Het was eeuwenlang een wervelende romance; Ik was smoorverliefd op deze man en zou – ongeacht de transatlantische hindernissen – bergen, dozen en alle verwachtingen van hem verzetten.

Toen we er zo vroeg achter kwamen dat we zwanger waren, was dat een schok. We hadden het erover gehad ooit een gezin te stichten, maar “ooit” kwam sneller dan verwacht. De omstandigheden waren niet bepaald perfect. Hij had mijn familie nog niet ontmoet. We hadden gehoopt samen op reis te gaan. Ik pendelde nog steeds tussen steden voor werk.

En toch.

Er is nooit een goed moment voor grote veranderingen – en zoals zo vaak in onze relatie moesten we lachen om de waanzin – dat dit mooie, onverwachte wonder zijn weg naar ons had gevonden op het hoogtepunt van onze romance.

Voor mij is het iets om te vieren. Ja, het brak de conventionele tijdlijn van de meeste relaties, maar het was ONZE tijdlijn. Er verandert iets in je dertiger jaren denk ik; Je kent jezelf beter en je weet wat je wilt van een relatie. En natuurlijk, als je het vindt, gaat het sneller omdat je op de juiste plek bent om het te nemen.

Ik krijg vaak de vraag hoe onze vrienden en families hebben gereageerd. De waarheid? Toen ze ons samen zagen – hoe gelukkig we elkaar maakten, hoe verliefd op onze liefde ondanks het doorkruisen van continenten, culturen en tijdzones – was er geen protest. Ik ben zelfs opgegroeid met het idee dat wervelende romantiek normaal is; Mijn moeder ontmoette en trouwde mijn vader zelf binnen een maand. Mijn vrienden FaceTimeden ons naar een virtuele vrijgezellenfeest. De familie van mijn man ging daarheen om confetti te gooien naar het stadhuis op de dag van onze bruiloft. Er is niets meer waar we om hadden kunnen vragen.

Weg zijn van familie tijdens de zwangerschap was zwaar. Er waren tijden dat ik wanhopig verlangde naar simpele dingen zoals koffie gaan drinken met mijn moeder waar ik thuis zo aan gewend was. De zwangerschap heeft me ook in veel opzichten dichter bij mijn moeder gebracht; Wetende dat ik mijn eigen kleine meid heb, creëerde in mij een diepe behoefte om zelf moeder te worden en me tot haar te wenden voor advies en steun. Gescheiden zijn van mijn moeder betekende dat ik moest opstaan ​​en mezelf moest opvoeden op een manier die ik nog niet eerder had gedaan, en mezelf moest leren kalmeren en troosten tijdens de moeilijkere momenten van de zwangerschap.

En wat betreft onze relatie? Ik heb geleerd dat wanneer zwangerschap wordt behandeld met optimisme, vreugde en humor, dit voor een stel bindend kan zijn. De plotselinge schok dat we in juni 2023 ouders zouden worden van een klein meisje – we hebben elkaar pas in juli 2022 ontmoet – bracht ons dichter bij elkaar.

We moesten samen door zoveel nieuwe dingen navigeren. Voor mijn man betekende dat leren inbakeren, kalmeren en geboortepartner worden. Voor mij betekent het een heel nieuw gezondheidszorgsysteem, een medisch lexicon en een nieuwe benadering van de bevalling begrijpen. Het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem is heel anders dan het VK. Ik werd praktisch uitgelachen omdat ik vroeg om een ​​bevalling in het water en was geschokt toen me werd gevraagd of ik een spiegel aan het voeteneind van het bed wilde hebben om naar mijn bevalling te kijken (wij Britten zijn er ook verlegen over). Ik heb gemerkt dat “zachte geboorte” minder gebruikelijk is in de VS en dat je echt voor jezelf moet opkomen als het gaat om procedures, pijnverlichting en geboortevoorkeuren.

Zwangerschap is mooi, maar soms knoestig. We hebben de ochtendknuffels ingeruild voor de ochtendmisselijkheid en hebben het heel gemakkelijk gehad om over mijn perineum te praten. Er waren tijden dat ik me schaamde dat dit allemaal niet sexy was (de zure oprispingen, misselijkheid en vermoeidheid van de zwangerschap) en bang was dat ik niet meer “leuk” was. Als je nog vroeg in de date bent, wil je nog steeds pronken met je meest sprankelende, briljante zelf. Dit is moeilijk als je hoofd meestal halverwege een toiletpot zit. Maar het mooie van zwangerschap is dat het een nieuw niveau van kwetsbaarheid tussen jou en je partner met zich meebrengt terwijl je samen iets onontgonnen doorkruist. We vonden de humor en lichtheid erin – zelfs als ik snikkend door weer een hormonale episode heen snik en augurkensap uit het glas nip.

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​leer het kennen WHO Achter he met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Hier inloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *