Alyson Stoner zegt dat ze zich ‘onveilig’ voelde in haar lichaam voordat ze werd behandeld voor haar eetstoornis

De actrice en danseres vertelt hoe ze zich ‘onzeker’ voelt in haar lichaam. (Foto: Getty Images; ontworpen door Yahoo Life)

Het laat zien is de body image-serie van Yahoo Life, waarin de reizen van invloedrijke en inspirerende persoonlijkheden worden onderzocht terwijl ze onderzoeken wat lichaamsbewustzijn, lichaamsneutraliteit en eigenliefde voor hen betekenen.

Alyson Stoner wordt bewonderd als een getalenteerde en charismatische danseres sinds ze in 2002 bekendheid verwierf met haar rol in de video “Work It” van Missy Elliott. In tientallen goedkoper, omhoog klimmen En Kamp Rockze besefte dat het verliezen van de controle over haar lichaam en geest de prijs van roem was.

“Mijn lichaam was vroeger een slagveld, een onveilige plek om te leven. En ik stelde de informatie die hij presenteerde gewoon niet op prijs”, vertelde de 29-jarige Stoner aan Yahoo Life.

Ze schrijft de ‘uittreding’ die ze ervoer niet alleen toe aan de industrie, maar ook aan de omgeving waarin ze opgroeide. Ze zegt dat een ‘onstabiel gezinshuis’ een grote rol speelde bij het ‘verliezen van het vertrouwen in mijn lichaam’. iets waar ze vandaag nog steeds van herstellende is.

“Mijn besluitvorming ging nooit over wat gezond en goed is voor mijn welzijn. Het ging er meer om of dat me zou helpen de nacht door te komen? Dat zou kunnen betekenen dat je het niet moet doen.’ ‘Ga naar beneden en haal wat eten, want je weet niet wat er in de keuken gebeurt,’ zegt ze.

De behoefte om thuis onzichtbaar te blijven, zorgde ervoor dat Stoner de zelfzorg verwaarloosde, wat nog werd verergerd door haar ervaring als kindactrice. “Ik moet tot op de dag van vandaag nog steeds bewust de basis oefenen, zoals water drinken en mijn haar borstelen”, zegt ze. “Dat had te maken met de branche. En telkens als ik dacht: ‘Oh, ik ga vandaag niet voor de camera staan’, vergat ik al die dingen te doen omdat ik het alleen associeerde met klaar zijn voor de camera – niet de camera. zijn waardevolle rituelen voor zelfzorg en gezondheid.”

Aan de hand van deze voorbeelden legt ze de discrepantie tussen lichaam en geest op de eenvoudigste manier uit. Het onvermogen om met zichzelf en haar behoeften in het reine te komen en tegelijkertijd te reageren op de verwachtingen van anderen van haar vormde echter de manier waarop “Ik kwam elke dag opdagen”, zegt ze, en merkte op dat ze “reageerde op signalen als dorst, honger en pijn voorbij”. Werk. “Op de set geloofde ik dat je de rol zou krijgen als je op je best was. Dus als je pijn hebt, maakt het niet uit, want het doel is niet welzijn, het doel is prestatie.”

Ze was ervan overtuigd dat ze alle mogelijke middelen zou gebruiken.

“Ik heb zoveel gezondheids- en fitnessartikelen gelezen die niet bedoeld waren voor mijn 13-jarige lichaam in ontwikkeling. En ik begreep helemaal niet dat dit in zijn context moest worden gelezen, dat het luchtig moest worden gelezen, het was niet hetzelfde als de voorschriften en voorschriften van een arts. Weet je, ik consumeerde gewoon informatie alsof het iets was dat de moeite waard was om te volgen’, herinnert ze zich. “Ik was hulpeloos in mijn eigen ervaring. Of ik was zo losgekoppeld omdat ik me alleen van buiten naar binnen op mijn lichaam concentreerde, niet van binnen naar buiten.

In 2011, op 17-jarige leeftijd, werd Stoner in het ziekenhuis opgenomen en ging ze naar de ontwenningskliniek, waar ze werd gediagnosticeerd en behandeld voor anorexia nervosa, boulimie en eetbuien. Ze werd ook gediagnosticeerd met gegeneraliseerde angststoornis, obsessief-compulsieve stoornis en alexithymie – beter bekend als emotionele blindheid – geassocieerd met PTSS.

In 2019 deelde ze voor het eerst details over haar behandelervaring Mensen. Ondertussen is het stilhouden van cruciaal belang geweest voor haar herstel.

“Ik raad aan Wees voorzichtig met wie je het vertelt en met wie niet. En voor de mensen die je vertelt, wil je dat het een vertrouwde groep is die je vertrouwt terwijl je die basis bouwt, en er is minder druk om dat, je weet wel, eindproduct te behouden of om te zeggen: “Ja, ik heb het gehaald,” ze zegt. “Het geeft de slips meer het gevoel dat je een vriend aan je zijde hebt, in plaats van met hen te worden geteld om te zien of je het hebt gehaald of niet – althans voor mij.”

Ze noemt het haar ‘cocon’ die haar beschermde tegen opmerkingen van buitenaf die het zelfwerk zouden belemmeren. Het permanent vermijden van invloeden van buitenaf was echter geen optie.

“Net als met mijn seksualiteit en uit de kast komen, wachtte ik tot het voelde alsof ik ergens over kon praten zonder geactiveerd te worden”, legt ze uit. “Als het gaat om dingen die te maken hebben met eten of het herstel van eetstoornissen, heb ik gewacht tot ik een seizoen van familiereünies, vakanties, verjaardagen, tijd met vrienden, weer op de set en een week trainen had gehad om in een niet-terugkerend rolgedrag. Ik gaf mezelf de kans om de oefening in een aantal verschillende omgevingen te doorlopen voordat ik er echt in het openbaar over begon te spreken.

Hoewel ze tegenwoordig meer open is over de behoeften, blijft ze zichzelf bewapenen met de nodige hulpmiddelen voor herstel, welzijn en eigenliefde.

“Een deel van het versterken van jezelf is het creëren van een specifieke mantra of zin om naar terug te keren wanneer je onvermijdelijk ongewenste of nutteloze feedback tegenkomt. Ik had eigenlijk fysieke kaarten die ik opschreef, je weet hoe Trigger Comments zouden kunnen klinken of van wie ze zouden komen. En ik zou vervangende uitspraken doen die ik op dat moment intern zou zeggen, gewoon om die genezingsoriëntatie te behouden, “zegt ze.

Stoner benadrukt dat het jaren kostte om deze praktijken in haar leven te integreren en evenveel tijd om er de vruchten van te plukken. Ze hoopt anderen die tijd te besparen door hen te begeleiden naar de tools die ze heeft ontdekt en gemaakt op haar wellnessplatform, Movement Genius. “Ik ken de handleiding van mijn lichaam en geest en hoe ze werken. En daarom voel ik me uitgerust met de tools om me te helpen door het leven te navigeren ‘, zegt ze.

Een capsulecollectie met lingeriemerk Harper Wilde voor de Mental Health Awareness Month in mei gaf de actrice ook de kans om enkele van haar favoriete slogans en affirmaties – waaronder “Human in Progress” en “Anxiety Armor” – te delen met mensen in nood.

Op deze manier en over dit onderwerp anderen kunnen bereiken is haar grootste verdienste.

“Ik heb hier altijd al willen komen – om elkaar menselijker te maken en een meer authentieke band te creëren. Het was een van de engste processen om in een ontwenningskliniek te beginnen, eigenlijk vanwege de bewondering, de kwaliteit van roem, de culturele infrastructuur rond parasociale relaties is niet ontworpen voor oprechte, veilige uitwisselingen. En ik was erg bang voor hoe mensen zouden reageren en hoe het mijn carrière zou beïnvloeden”, zegt ze.

“Opgroeien in de industrie, er is een merkzelf, een productmerkzelf, er is een creatieve kunstenaar zelf, en dan is er iets dat het ware zelf wordt genoemd. En het ware zelf had niet veel ruimte om te ademen of zijn behoeften te uiten. Ze vervolgt: “Dus het was echt eng, tot voor kort had ik het gevoel dat ik me gelukkig meer heb gevestigd in wie ik ben. Ik heb het idee losgelaten dat mijn lichaam een ​​project is dat voltooid moet worden. sweatshirt, deed mijn make-up niet op en zei: ‘Ja, dat is genoeg voor vandaag.'”

Als jij of iemand die je kent worstelt met een eetstoornis, bezoek dan de website National Eating Disorders (NEDA) op nationalatingdisorders.org voor meer informatie.

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​leer het kennen WHO Achter Wauw met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Hier inloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *